İKSD Kuruluş Amacı

İskele Kalıp Sanayicileri Derneği (İKSD) ülkemizin kalkınması, uluslararası pazarlardaki rekabet gücümüzün ve ihracatımızın arttırılması, sektörün sorunları, çözümleri ve sektörel işbirlikleri konusunda çalışmalar yürütmeyi hedeflemektedir.

Amaçları doğrultusunda; Bakanlıklar, resmi ve özel kurumlar, TSE, Odalar ve Borsalar, İhracatçı Birlikleri, üniversiteler ve uluslararası kuruluşlarla beraber çalışacak olan derneğimiz, kar amacı gütmeyen bağımsız sivil toplum kuruluşudur.

İKSD; İskele ve Kalıp sektörünün önde gelen firmaları tarafından temsil edilmektedir. Üye firmaların tümü; standartlar doğrultusunda üretim yapan gerek ulusal gerekse uluslararası ölçekte önemli konut, baraj, ticari bina, havaalanı, hastane, yol metro, endüstriyel projeler vb inşaatlarında proje, danışmanlık, malzeme satışı, kiralama ve satış sonrası destek hizmeti vermektedirler.

İskele Kalıp Sanayicileri Derneği’nin amacı Türkiye ‘deki İskele Kalıp Sanayicilerini ve sektörün paydaşlarını bir araya toplamak, sektörü ilgili platformlarda tanıtmak, sektörel sorunların belirlenip çözümlenmesi için çalışmalar yapmak, iskele kalıp sanayisi ve ilgili tüm sektör paydaşlarının arasında mevzuata uygun olarak iş birliği ve mesleki dayanışmayı sağlamak ve konusu ile ilgili insan kaynağı yetiştirilmesine katkı sağlamaktır.

İskele Kalıp Sanayicileri Derneği, sektörün her yönü ile tanıtılması için, projeler geliştirir ve uygular. Tanıtımları, çalışmaları ve projeleri kamu/özel sektör, STK’lar, üniversiteler, araştırma ve danışmanlık kurumları gibi gerekli tüm tarafların katkısı ile gerçekleştirir. Ayrıca sektörün kıstaslarının belirlenmesi, belgelendirilmesi ve İskele-Kalıp teknik dokümanlarının hazırlanması ve bu konulara ilişkin eğitimlerin verilmesi ana çalışma konularıdır.

İKSD Temel Amaçları

  • Ulusal ve uluslararası pazarda üyelerinin rekabet gücünü arttırmak
  • Üyelerinin pazar payını büyütmek, ihracatını attırmak
  • Üyelerinin haklarını ve çıkarlarını korumak
  • Üyeler arasında işbirliğini ve dayanışmayı geliştirmek
  • Resmi ve özel kuruluşlarla işbirlikleri yapmak
  • Mesleki standartlar ve iş etiğini geliştirmek, eğitimler vermek
  • İskele Kalıp sektörü ile ilgili hukuki ,ekonomik ve teknik konularda kamu kuruluşlarına rehberlik hizmeti vermek
  • Sektörle ilgili konularda kamuoyunun bilinç ve bilgi düzeyini yükseltmek
  • İş kazalarının önlenmesinde aktif rol almak